مشاوره انتخاب مدرسه
هر فردي اعم ازكودك و نوجوان در طول رشد خود براي سازگاري با محيط و تغييرات بيولوژيكي نياز به مشاوره تاييد و پشتيباني اطرافيان خود دارد و مشاوره برای انتخاب مدرسه یکی از مواردی است که از اهمیت بسیار زیادی در این بخش دارا میباشد.
برای مشاوره انتخاب بهترین مدارس ابتدایی ، راهنمایی و دبیرستان
میتوانید از طریق تلفن های ثابت ذیل و یا شماره همراه 09199075966 با ما تماس بگیرید
دانشآموزان در بدو ورود به دبستان به زحمت میتواند خود را با نظم آموزشگاه هماهنگ كند و در شروع اين كار دشواريهايي دارد و با انتظارات و ناكاميهاي معتددي مواجه است. براي مثال، احساس تعلق و وابستگی كه در حيات عاطفي كودك موثر است مانند حيات اجتماعياش موثر است، ابتدا در خانواده پرورش مييابد كه معمولاً به خاطر گذشت زياد اعضاي خانواده به آساني ارضا ميشود و امنيت خاطر او را فراهم ميسازد ولي اين امنيت در مدرسه به سادگي به دست نميآيد زيرا محيط مدرسه با خانواده از نظر ساخت اجتماعي و قوانين و مقررات رسمي، متفاوت است. دانشآموزان ابتدایی به ناچار تلاش زيادي را براي سازگاري به كار ميگيرتد كه معيار آن در درجه اول تاييد معلم است.
معلم امکان دارد به دلايل مختلفی مثل بيعلاقگي به كار، نداشتن تخصص و تجربه، دوست نداشتن كودكان، محروميتهاي مالي و منزلتي، ناتواني در زندگي خصوصي و … نتواند محيط عاطفي مناسبی را به وجود آورد كه كودكان با شوق و علاقه به كار بپردازند. بنابراين، براي رفع مشكلات فوق و ايجاد يك محيط عاطفي و آرام، دانش آموز نياز به مشاوري متخصص و آشنا به مسائل خاص كودكان دارد.
مشاورهي كودك
معناي لغوي مشاوره، همكاري كردن و راي و نظر تخصصي ديگران را براي انجام دادن كاري خواستن است. مشاورهي كودك، به منزلهي يك هنر، تعامل بين مشاور و كودك است كه بدان وسيله كودك پس از طرح مشكل، با كمك مشاور، تواناييها، امكانات و محدوديتهايش را ميشناسد و در نهايت به حل مشكلش اقدام ميكند. در مشاوره ي كودك، وجود جوي مملو از درك و تفاهم بين مشاور و كودك ضرورت دارد. با برقراري اين ارتباط عاطفي، كودك مشكل خود را به نحو مقتضي مطرح ميسازد و از مشاور تقاضاي كمك ميكند.
هدف از مشاوره كودكان در دورهی ابتدایی مشاوره سه هدف آني، مياني و غايي دارد. اهداف آني مشاوره از آنچه در لحظه به لحظه ي جلسه ي مشاوره واقع شده است، ناشي مي شود. اهداف مياني مشاوره به دلايل و عللي وابسته است كه كودك به منظور آن ها تقاضاي كمك كرده است و اهداف غايي مشاوره از نظرات فلسفي مشاوره در باره ي انسان سرچشمه مي گيرد.
تقريباً تمام مشاوران معتقدند كه مشاوره بايد به ايجاد تغييرات مناسب در رفتار كودك به منظور تامين زندگي مفيد تر و خلاق تر بينجامد. افزايش خودشناسي، بهبود و تسريع رشد همه جانبه، يادگيري شيوه هاي صحيح حل مساله، ارضاي نيازها به طور مناسب، استفاده بهتر از امكانات و منابع جامعه، افزايش احساس مسئوليت در قبال خود و جامعه، برقراري ارتباط مطلوب با اطرافيان، افزايش اعتماد به نفس و تغيير نگر ش هاي نامطلوب از ديگر اهداف مشاوره كودك در دوره ي ابتدايي محسوب ميشود. مي توان گفت هدف از مشاوره ي كودك در دوره ي ابتدايي، نخست تغيير در رفتار كودك است، به طوري كه بتواند يك زندگي مفيد و موثر داشته باشد، دوم، تامين بهداشت رواني مناسب است، به طوري كه كودك بتواند با خود و ديگران با احساس مسئوليت زندگي كند، سوم، كودك موفق به حل مشكلاتش شود و بتواند در آينده تصميمات مناسبي در زمينه هاي گوناگون بگيرد.
ضرورت مشاوره ي كودكان دوره ي ابتدايي
تحقق اهداف اموزش و پرورش و ارضاي نيازهاي كودكان به طور مناسب، مشاوره ي كودكان در دوره ي ابتدايي را ضرورت مي بخشد. نيازهاي كودكان از جمله نيازهاي جسماني، نياز به ايمني، نياز به محبت و احساس تعلق، نياز به ارزشمندي و اعتماد به نفس و نياز به خودشكوفايي، از طريق اجراي برنامه ي مشاوره به طور مناسب تر تامين مي شود.
پيشرفت هر مملكت به كار آمد بودن نظام آموزش و پرورش آن كشور وابسته است. سرمايه گذاري در آموزش و پرورش ابتدايي، نوعي سرمايه گذاري دراز مدت ولي پرسود است و هر گونه بي توجهي به آن، جامعه و كشور را با خسارات و ضايعات جبران ناپذيري مواجه خواهد ساخت. اهداف اصلي آموزش و پرورش ابتدايي عبارتند از: آشنا ساختن كودكان با زندگي اجتماعي، ايجاد و تقويت توانايي گوش دادن، درست سخن گفتن، پرورش تفكر و استدلال، درك ارزش ها و تربيت ديني و اخلاقي. در تمام موارد فوق، از طريق مشاوره با كودك مي توان راه حلهاي درست را به كودك آموخت و او را در رسيدن به اين اهداف كمك كرد.
دانشآموزان در دوران كودكی در روند رشد و زندگي با مشكلاتي مواجه ميشوند كه اگر به موقع بر طرف نگردند، در دورههاي بعد حاد و شديدتر خواهند شد. عواطف واحساسات كودكان در دوره ي ابتدايي انعطاف پذيرتر است و هر گونه اقدام پيشگيرانه، باعث رشد يك شخصيت سالم و متعادل در سالهاي آتي ميشود كه مشاور با كمك اوليا و مربيان ميتواند كودك را در رفع مشكلات و ايجاد رفتارهاي مناسب ياري دهد.
يكي از روشهاي مناسب مبارزه با مشكلات اجتماعي، اخلاقي، عاطفي و … درقرن حاضر آن است كه اصلاح مشكلات و تغيير رفتارهاي نامطلوب از مدارس ابتدايي كشور آغاز شود و براي اين كار نظام آموزش موجود نياز به تغييري گسترده و همه جانبه دارد. امروزه گروهي از معلمان همانند يك ماشين عمل ميكنند و دانش آموزان را با مشتي اصول و حقايق آشنا ميسازند كه هماهنگي چنداني بين آن اصول و واقعيات زندگي وجود ندارد. با توجه به اينكه آموزش و پرورش بايد دانش آموزان را براي زندگي واقعي آماده سازد، مشاوره با همكاري ساير كاركنان مدرسه ميتواند دانش آموزان را در درك و كاربرد آموخته هايشان ياري دهد و در برنامه هاي آموزشي و پرورشي تغييرات مطلوبي را پيشنهاد كنند و به اجرا درآورد.
مشاور ميتواند با فراهم آوردن موقعيتي براي دانش آموزان كه در آن به جاي محتواي دروس مركز توجه باشد، خود دانش آموز در مركز فعاليت هاي آموزشي قرار گيرد و برنامه ها با توجه به نيازهاي دانش آموزان تغيير يابند، به بهبود رفتار و پيشرفت يادگيري آنان كمك كند.
مشاوره ميتواند با ايجاد احساس نياز و علاقه به مطالب آموختني به شاگردان به خصوص در دوره ي ابتدايي كمك نمايد. تا زماني كه فرد به چيزي احساس نياز و علاقه نكند، براي رسيدن به آن تلاش نخواهد كرد و اگر فرد نداند چه چيزي برايش مهم است و چه بايد انجام دهد، به هدف هاي خود در زندگي نخواهد رسيد و توفيقي در كارها كسب نخواهد.
اگر دانش آموزان دوست داشتن معلم را احساس كنند کودک رفتارش با معلم دوستانه خواهد بود و اگر احساس كند كه معلم او را دوست ندارد احتمالاً نسبت به درس آن معلم علاقه اش را ازدست خواهد داد. حتی اگر کودک معلم را دوست داشته باشد، معلم خود را خوش چهره میبیند و تعریف آن را خانه میکند. بنابراين، مشاور بايد باشد كه تلاش كند تا چيزهايي كه مورد علاقه دانش آموزان است، شناسايي كند و كار كردن با دانش آموزان را از همان چيزهايي دوست داشتني پيشنهاد نمايد.
نقش معلم در مشاوره ي كودكان
همه متخصصان راهنمايي و مشاوره معتقدند كه نقش معلم در راهنمايي و مشاوره ي كودكان بسيار مهم است و معلمان بايد علاوه بر تدريس، به مشاوره با كودكان نيز بپردازند زيرا معلم با كودكان دبستان تماس دائم و نزديك دارد و از توانايي ها، ضعف ها، آرزوها و نيازهاي آنان به خوبي آگاه است. معلم از طريق همكاري والدين و كاركنان مدرسه مي تواند در مواقع ضروري به مشاوره با كودكان بپردازد و آنان را در حل مشكلاتشان ياري دهد و در صورتي كه نيازمند به كمكهاي خاص باشند، آنان را به متخصصان مشاوره ارجاع دهد.
آموزگار ابتدايي از بروز مشكلات كودكان پيشگيري مي كند و با ايجاد فضاي صميمي دركلاس و تامين سلامت رواني دانش آموزان، موجبات تسهيل و افزايش يادگيري آنان را فراهم مي آورد. معلمان مدارس بايد اصول و فنون راهنمايي و مشاوره را بدانند و بتوانند از آن ها در مواقع ضروري استفاده كنند، بنابراين در دورههاي آموزشي آنان، بايد به تدريس اين دروس توجه خاصي مبذول شود.
معلمان آشنا به روش هاي راهنمايي و مشاوره كودكان با ايجاد رابطه ي انساني و دوستانه با آنان، يادگيري را ساده و جالب مي كنند و ترس و وحشتي را كه معمولاً كودكان از معلمان دارند، از بين مي برند. نكته ي ديگر اينكه همواره كار خود را از صفات مثبت و نقاط قوت كودكان آغاز مي كنند و به رفع صفات ناخواسته و نقاط ضعف آنان مي پردازند. همچنين به محض مشاهد ه ي علائم نابهنجار در كودكان، نسبت به رفع آن ها به طور مناسب مبادرت مي ورزند.
به منظور رفع نيازمندي هاي دانش آموزان يك اصل كلي بايد مورد توجه قرار گيرد و آن اينكه هر دانش آموز بايد مشاوري داشته باشد كه او را به خوبي بشناسد و ياري كند تا شاگرد اطلاعات و آگاهي هاي مورد نياز خود را كسب نمايد. اين شخص مشاور ممكن است آموزگاري باشد كه قسمتي از وقتش به مشاوره با دانشآموزان اختصاص يافته، يا يك مشاور آموزش ديده و تمام وقت باشد اما برنامه مشاوره به هر صورتي كه باشد معلم سهم بسيار مهمي درآن دارد.
براي اجراي برنامه راهنمايي، مشاوره در مدارس ابتدايي مي توان روش هاي زير را نام برد:
مشاوره را در كلاس درس مورد توجه قرار دهيم و آموزگار را عامل اصلي اجراي اين برنامه بدانيم.
بر اساس اين روش معلم بايد براي اجراي اين نقش خود تعليمات لازم را ببيند تا بتواند فنون راهنمايي و مشاوره را دركلاس خويش اجرا نمايد.
مسئوليت عمده را به عهده مشاورو متخصصين ديگر كه در آموزشگاه خدمت مي كنند بگذاريم و آموزگار در اين جريان فقط به آنان كمك نمايد. اين روش مسئوليت مشاوره را از دوش آموزگاري كه تمام مدت روز با شاگرد سر وكار دارد و از لحاظ منطقي موثرترين عامل اجرايي راهنمايي و مشاوره مي تواند باشد، مي تواند بردارد. اگر اين روش حتي بهترين روش ممكن باشد به دليل عدم توان دولت در به كارگيري اين همه مشاور براي مدارس ابتدايي، كمتر عملي به نظر ميرسد.
خدمات راهنمايي و مشاوره را به عهده يك گروه كه از افراد مختلف تشكيل ميشود، بگذاريم. اين افراد را مي توان از ميان والدين، معلمان، متخصصان راهنمايي و مشاوره و مديرمدرسه انتخاب كرد. در اين روش معلم مي توانند به عنوان يك عضو از گروه و مشاوره خدمت نمايد.
چطور یک مشاور تحصیلی مناسب انتخاب کنیم؟
مسیر زندگی یک جاهایی سرراست است و آدمها خیلی راحت و آسوده راهشان را میروند و زندگیشان را میکنند. ولی روزها و لحظههایی وجود دارند که سردرگمی و بلاتکلیفی از سر و کول آدم بالا میروند و چارهای نداریم جز این که یک کاسهی “چه کنم؟” دست بگیریم. اینطور وقتها باید کسی باشد که پابهپایتان راه بیاید، کمک کند تا مسیر را بشناسید و بهترین تصمیمها را بگیرید. یکی از دورههای بلاتکلیفی نوجوانان همین روزهای تحصیل و کنکور است. در این دوران باید یک مشاور تحصیلی مناسب و کاربلد، همراه شما باشد، شما در درستترین مسیر قرار دهد و باعث و بانی شروع بهکار موتور پیشرفت زندگیتان شود.
در موقعیتهای مختلف میتوانید از مشاور کمک بگیرید؛ مثلا مشاور کنکور انسانی، مشاور کنکور تجربی، مشاور کنکور ریاضی، مشاور انتخاب رشته دانشگاه و … . اما چگونه یک مشاور تحصیلی مناسب انتخاب کنیم؟ همراه ما باشید تا همه چیز را برایتان توضیح دهیم.
آیا داشتن یک مشاور تحصیلی واجب است؟
کارهای پیچیده را بدون راهنما میتوانید انجام دهید؟ مسیرهای سخت را بدون کمک میتوانید طی کنید؟ بله بهاحتمال زیاد میتوانید. البته باچند برابر تلاش، تلف کردن وقت و دادن هزینه.
درس خواندن و شرکت کردن در کنکور بدون کمک مشاور تحصیلی مناسب همین است. شما میتوانید بدون کمک مشاور هم درس بخوانید و کنکور بدهید ولی:
احتمال دارد نتوانید از وقتتان بهترین استفاده را ببرید.
ممکن است در این مسیر اشتباههای ریز و درشتی بکنید.
شاید هزینههایی اضافی روی دوشتان بیفتد.
احتمال دارد دلسرد شوید و ادامهی مسیر برایتان سخت شود.
و…
پس چهبهتر که از همان ابتدا برای طی کردن مسیر تحصیلی و رسیدن به بهترین نتیجه، از یک مشاور خوب و کارکشته کمک بگیرید.
آیا انتخاب مشاور تحصیلی یک هزینهی اضافی است؟
راستش انتخاب یک مشاور مناسب، دراصل نوعی صرفهجویی برایتان بهحساب میآید. مشاور شما را از سردرگمی بین سیل کتابهای کمک آموزشی، آزمونهای بیاندازه، کلاسهای اضافی و بیهدف، سودجوییهای بعضی افراد و… نجات میدهد و یک مسیر درست و شسته رفته پیش پایتان میگذارد.
هنگام انتخاب مشاور مناسب چه کارهایی انجام ندهیم؟
عجله نکنید.
اول از همه عجله را کنار بگذارید و سعی کنید بادقت و چشم باز جلو بروید.
ندیده و نشناخته دست به انتخاب مشاور نزنید.
تحت تاثیر حرفهای دوست و آشنا و افراد ناوارد و همینطور تبلیغات فضای مجازی قرار نگیرید.
گول پیشنهادهای ارزان و وسوسهکننده را نخورید.
قبل از انتخاب مشاور چه کارهایی انجام دهیم؟
مشاوره بگیرید.
بله درست متوجه شدید. حتی برای انتخاب مشاور هم باید مشورت کرد و مشاوره گرفت؛ اما نه از هر کسی و هرجایی.
بین فامیل و آشنا بگردید و افراد موفق را پیدا کنید.
حتما بین اطرافیانتان هستند کسانی که در دانشگاههای خوب تحصیل کردهاند و با رتبههای خوب در کنکور قبول شدهاند. اینها را شناسایی کنید و درمورد انتخاب مشاور ازشان کمک بخواهید. حتما چند مشاور خوب میشناسند و میتوانند کمکتان کنند.
از رتبه برترهای مدرسه و شهرتان کمک بگیرید.
شما الان اول مسیری هستید که قبلا رتبههای برتر کنکور در مدرسه یا شهرتان آن را طی کردهاند و سربلند هم بیرون آمدهاند. پس سراغشان بروید و از تجربیاتشان کمک بگیرید. آنها حتما میتوانند پیشنهادهای خوبی درمورد انتخاب مشاور مناسب برایتان داشته باشند.
مشاور چه وظایفی دربرابر دانشآموزان دارد؟
حالا بهتر است کمی درمورد وظایف یک مشاور با شما صحبت کنیم تا دقیقا بدانید باید چه انتظاراتی از او داشته باشید.
هدایت تحصیلی
مهمترین و اصلیترین وظیفهی یک مشاور هدایت تحصیلی دانشآموزان است. درواقع مشاور شما را بهطور کامل در مسیر تحصیلی راهنمایی میکند و تا رسیدن به هدف همراهتان خواهد بود. مخصوصا هدایت تحصیلی پایه نهم که اهمیت ویژهای دارد.
شش اصل برای انتخاب مدرسه
پیش از هر چیز باید به این موضوع توجه داشته باشین که هیچ زمان نمیشد گفت یک مدرسه خوبه یا بده . چون مطمئنا ملاکها و معیارهای هر والدین برای دانش آموزش متفاوته و خوب بودن یا بد بودن از نظر هر شخص معنی متفاوتی داره . اما یک سری اصول هستن که باید برای انتخاب یک مدرسه مناسب در کنار معیارای شخصی در نظر داشته باشین .
1 . اولین اصلی که برای انتخاب مدرسه باید رعایت بشه اینه که باید ببینین انتظارتون از یک مدرسه چیه ؟ اگه احساس میکنین که مدرسه باید تمام بار تربیت دانش آموز رو به دوش بکشه ، کلا خیالتون بابت درس ها راحت باشه و فرزندتون دیگه بخاطر درس با شما سر و کار نداشته باشه سخت اشتباه می کنین . چون هیچ مدرسهای رو نمیتونین پیدا کنین که همه آرزوهای شما رو برای دانش آموزتون برآورده کنه . رسیدن به موفقیت و پیشرفت تحصیلی علاوه بر خوب بودن مدرسه به نظارت و پیگیری والدین هم نیاز داره .
2 . مورد بعدی در نظر گرفتن مسافت مدرسه تا محل زندگیه ! خیلی از والدین صرفا به دلیل اینکه فکر میکنن یک مدرسهای خوبه حاضرن فرزندشون هر روز به مدرسهای خارج از محله و دور بره . اما نکته ای که باید بهش توجه داشته باشین اینه که این مسیر رفت و آمد باعث خستگی دانش آموز میشه و حتی ممکنه تو عملکرد درسیش هم تاثیر بذاره . به این موضوع هم فکر کنین که یک وقتایی شاید نیاز باشه شما سریعا خودتون رو به مدرسه برسونین . پس ترجیجا انتخاب مدرسه باید نزدیک به محل زندگی باشد.
3 . به اون مدرسه مد نظر برین و از مدیر مدرسه بخواین که کتابخونه ، آزمایشگاه و کارگاه اون مدرسه رو بهتون نشون بده ، ببینین این مکان ها تو مدرسه چقدر مجهز هستن و اصلا فعالیتی تو اونا انجام میشه یا فقط دکوریست ! چون علاوه بر تدریس کتاب و حضور در کلاس ، مثلا انجام کارای آزمایشگاهی درسای مختلف باعث افزایش یادگیری دانش آموزان میشه و در انتخاب مدرسه باید به این موضوع اهمیت بده .
4 . برای اینکه ببینین یک مدرسه ای ملاکای شما رو داره پرس و جو کنین ! اما نه از کادر مدرسه . این تحقیق شما باید از دانش آموزای مشغول به تحصیل تو اون مدرسه و یا اولیاشون باشه ، چون اونا تو این مدرسه تحصیل کردن و از همه چیز اون مدرسه با خبرن و می تونین ببینین اصلا این مدرسه میتونه انتخاب مناسبی برای دانش آموز باشه یا نه .
5 . درباره معلمهای اون مدرسه تحقیق و پرس و جو کنین . معلم قراره به عنوان مادر یا پدر دوم دانش آموز شما باشه و از اونجایی که دیدگاه و رفتارش یکی از ارکانهای مهم تو آموزشه پس حتما باید این موضوع هم مورد بررسی قرار بگیره . برای این کار هم می تونین از والدین و یا دانش آموزایی که تو این مدارس درس خوندن بپرسین .
6 . مهم تر از همه اینکه علاوه بر ملاک های خودتون به انتظارات دانش آموزتون هم توجه کنین ! فرزندتون رو با خود به مدرسه ببرین تا اون هم از نزدیک مدرسه رو ببینه و با سیستم آموزشی و پرورشی اون آشنا بشه . مثلا اگه دانش آموزی ذهن خلاقی داره تو مدرسه ای درس بخونه که فقط روی تست و محتوای آموزشی کار کنه و برنامه جانبی فرهنگی نداشته باشه اون رو دلسرد کنه و در آینده خاطره خوبی از مدرسش نداشته باشه .
با توجه به تغییراتی که نظام آموزشی کشورمون داشته ، خیلی از اولیا درباره پیش دبستانی ، سن ورود به اون و مزایا و معایبش ابهاماتی دارن . برای این که به شناخت کاملی راجع به پیش دبستانی برسین حتما مقاله زیر رو بخونین .
آموزش مهارتهای یادگیری و چگونه مطالعه کردن
یادگیری و مطالعه هم مثل هر کار دیگر راه و روش درستی دارد که خیلی از دانشآموزان بلد نیستند. یکی از وظایف مشاور تحصیلی همین آموزش مهارتهای مطالعه و یادگیری است.
کنترل استرس و اضطراب امتحانها و کنکور
اگر از فکر کنکور یا جلسهی امتحان آرام و قرار ندارید؛ بهتر است بدانید مشاور میتواند کمکتان کند استرستان را مدیریت کنید و به آرامش برسید.
حل مشکلات افت تحصیلی
مشاور قرار نیست فقط به شاگرد زرنگها کمک کند بلکه میتواند به داد کسانی که درحال درجا زدن یا پسرفت هستند هم برسد.
کمک به ازبین بردن رفتارها و عادتهای بد و نابهنجار
عادتهای بد مثل تنبلی، خواب زیاد و… میتوانند ما را چند پله از بقیه عقب بیاندازند. یکی از وظایف مشاور همین کمک به ازبین بردن عادتهای موذی و غلط است. مثلا اگر وقت زیادی از روزتان را با گوشی موبایل میگذرانید و بهاین راحتیها نمیتوانید ترکش کنید باید حتما از مشاور کمک بگیرید تا با برنامه ریزی و بهمرور زمان این عادت را از سرتان بیاندازد.
کمک به حل مسائل روحی و روانی
در زندگی هر کس مسائلی وجود دارد که باعث ناراحتی و بهوجود آمدن مشکلاتی میشود. مشاور تحصیلی حتی باید در این موارد هم بهکمک شما بیاید و راه حل جلوی پایتان بگذارد.
یک مشاور تحصیلی خوب باید چه ویژگیهای داشته باشد؟
همانطور که گفتیم مشاور تحصیلی وظایفی دارد که باید در قبال شما انجام بدهد. ولی همه چیز فقط به این وظایف کلی ختم نمیشود. یک مشاور تحصیلی خوب و کاربلد خصوصیات خاصی دارد که درادامه بهطور کامل توضیحشان میدهیم:
به همه برنامهی ثابت و یکسانی نمیدهد.
یکی از معیارهای مهم انتخاب مشاور تحصیلی مناسب، نحوهی برنامه ریزی درسی او است. مشاور شما باید تمام ویژگیها، شرایط، زمانبندی، تواناییها و… را بررسی کند و باتوجه به تمام اینها برنامهای اختصاصی بهتان بدهد.
برنامههای کوتاه مدت دراختیارتان میگذارد.
مشاور باید باتوجه به شرایط هر دانش آموز، برنامههای کوتاه مدت ارائه کند. برنامهی کوتاه مدت ضعفها، قوتها و ویژگیهای شما را بهتر مشخص میکند و زودتر به هدفی که دارید نزدیکتان میکند.
مشاور تحصیلی خوب همیشه پیگیر است.
مشاور باید زود به زود با شما در تماس باشد و اوضاع و شرایط تحصیلی و روانیتان را پیگیری کند. دراینصورت مشکلات و مسائل زودتر شناسایی و حل میشوند.
همیشه در دسترس است.
مشاور تحصیلی مناسب و کاربلد بهشما هم فرصت و امکان تماس گرفتن میدهد. بنابراین اگر دچار مشکلی شوید بهراحتی میتواند با او صحبت کنید و مسائلتان را مطرح کنید.
مشاور تحصیلی حرفهای، مباحث انگیزشی را میشناسد.
شما برای گذراندن مهمترین دوران تحصیلیتان احتیاج به اشتیاق، امید و انگیزه دارید. مشاور تحصیلی مناسب باید این انگیزه را به شما بدهد و مسیر را برایتان هموار کند.
وابسته به جای خاصی نیست.
بعضی از مشاوران تحصیلی برای موسسهها، آموزشگاهها و مراکز خاصی کار میکنند و بهاحتمال زیاد در جلسهها یا تماسهای مشاورهای شروع به تبلیغ میکنند یا تلاش میکنند محصولات و آزمونهای مربوط به مرکزشان را بفروشند. یک مشاور تحصیلی خوب کاملا مستقل است و برای محصولات خاصی تبلیغ نمیکند.
سرفصل دروس، پیشنیازها و… را میشناسد.
مشاور تحصیلی باید با تمام زیر و بم دروس و کتابها آشنا باشد و بتواند مباحث آسان و سخت را بشناسد و دستهبندیشان کند. مشاور شما باید بداند یک مبحث چه پیش نیازهایی دارد و چطور باید آنها را مدیریت کرد. دراینصورت به شما کمک میکند درسها را به ترتیبی بخوانید که بهترین بازدهی را داشته باشید و برای درسها بهاندازه سختی و آسانیشان زمان صرف کنید.
منظم است و تمرکز دارد.
شما برای رسیدن به هدفتان احتیاج به نظم و تمرکز دارید. کسی میتواند شما را در این مسیر قرار دهد که خودش هم طبق برنامهای منظم پیش برود و تمرکز کافی داشته باشد. یک مشاور خوب و مناسب از این شاخه به آن شاخه نمیپرد و برنامهی کاریاش معلوم و مشخص است.
دلسوز باشد و هنگام بروز مشکل راه حلهای خلاقانه بدهد.
یک مشاور خوب همیشه دلسوزانه به حرفهایتان گوش میدهد، درمورد نگرانیهایتان سوال میکند و برای دغدغههایی که دارید اهمیت قایل میشود.
سعی میکند حرفهای تکراری تحویلتان ندهد و از روشهای خلاقانه برای حل مشکلات کمک بگیرد.
یک مشاور خوب همیشه آیندهنگر است.
شاید الان شرایط جامعه، اشتغال، رشتههای دانشگاهی و بازار کارشان و… برای شما خیلی مهم نباشد و فقط به برنامه ریزی و قبولی در کنکور فکر کنید ولی یک مشاور تحصیلی مناسب مثل شما فکر نمیکند. او سعی میکند علایق، روحیات، احساسات، نوع تفکر و اندیشهی شما را بشناسد و بهتان کمک کند با خودشناسی و هدف گذاری درست دنیایتان را تغییر دهید و در بهترین مسیر ممکن برای زندگیتان قرار بگیرید.
آیا مشاور تحصیلی باید با خانوادهی شما هم درارتباط باشد؟
بهتر است مشاوری انتخاب کنید که بتواند با خانوادهی شما هم ارتباط برقرار کند. درواقع خانواده آگاه میتوانند مسیر پیشرفت شما را هموار کنند و سرعتتان را بیشتر کنند.
مشاور تحصیلی مناسب شرایط شما را برای خانواده توضیح میدهد و از مهارتها و استعدادهایتان صحبت میکند. ازطرفی اگر مشکل و مسئلهای با خانوادهتان داشته باشید، مشاور میتواند به حلشان کمک کند.
یک خانوادهی باانگیزه و فعال میتوانند شما را چند قدم برای رسیدن به هدف جلو بیاندازد.
مشاور تحصیلی مناسب چطور درزمینهی افت تحصیلی کمک میکند؟
خیلیها فکر میکنند کمک گرفتن از مشاور تحصیلی فقط مخصوص دانشآموزان متوسط یا محصلان موفق است. درصورتیکه یک مشاور تحصیلی مناسب میتواند به دانشآموزان ضعیف کمک زیادی کند و برای جبران افت تحصیلیشان مفید باشد.
افت تحصیلی به دو عامل بیرونی و درونی برمیگردد. عوامل بیرونی مثل دوستان، خانواده، مدرسه و عوامل درونی هم مانند بیبرنامگی، ندانستن علایق و استعدادها، آشنا نبودن با روشهای مطالعه و…
یک مشاور تحصیلی مناسب به شما کمک میکند علتهای افت تحصیلیتان را بشناسید و بهمرور زمان برطرفشان کنید.
آیا میتوانیم از مشاور تلفنی کمک بگیریم؟
هر دانشآموزی باید متناسب با شرایطش، مشاور انتخاب کند. خیلیها به هر دلیلی شرایط و امکانات استفاده از مشاورهی حضوری را ندارند. اینها میتوانند با مشاور تحصیلی تلفنی در ارتباط باشند. بهشرط اینکه بتوانند یک مشاور مناسب و کاربلد انتخاب کنند و ازطرفی بهطور مداوم و مرتب با مشاورشان تماس داشته باشند. دربعضی موارد مشاورهی تحصیلی تلفنی مزیتهایی هم دارد:
در وقتتان صرفهجویی میشود.
هزینههای رفت و آمدتان کم میشود.
محدودیت مکانی ندارد و شما با یک خط تلفن میتوانید با مشاورتان حرف بزنید و راهنمایی بگیرید.
در این مقاله سعی کردیم وظایف و ویژگیهای یک مشاور تحصیلی مناسب را برایتان توضیح دهیم. کافی است به این موارد توجه کنید و بدون عجله دنبال پیدا کردن یک مشاور خوب باشید.
مشاور تحصیلی مناسب میتواند شما را به خودشناسی برساند و کمک کند تا هدف گذاری برای خودتان را یاد بگیرید. اگر با یک مشاور تحصیلی دانا در ارتباط باشید به جایی میرسید که خودتان با خواست و ارادهی خودتان برنامه ریزی میکنید و بدون هیچ زور و اجباری درس میخوانید.
اگر میخواهید کسی را در کنارتان داشته باشید که بهجای ماهی دادن، ماهیگیری یادتان بدهد، برای یافتن یک مشاور تحصیلی مناسب تلاش کنید. آموزشگاه تدریس خصوصی صائب دارای مشاوران تحصیلی و آموزشی مجربی است.
انتخاب مدرسه و ثبت نام
دانش آموزان پایههای تحصیلی اول ، هفتم ، دهم و دانش آموزانی که قرار است وارد مقطع پیش دبستانی شوند.
در این مرحله برای هر دانش آموز نسبت به محل سکونت 5 اولویت برای انتخاب مدرسه داده میشود.
این سایت با توجه به محل زندگی و شرایط خاص هر کسی چند انتخاب برای مدرسه را پیشنهاد می دهد.
اگر دانش آموزان تمایل داشته باشند که در مدارسی خارج از محلهی سکونت خود تحصیل کنند.
باید درخواست خود را ثبت کنند و بانظر ستاد ثبت نام منطقه مورد نظر این اقدام را انجام دهند
اگر شامل آن دسته از دانش آموزانی هستید که قصد ثبت نام میان پایهای دارید، میتوانید ثبت نام در این مقطع تحصیلی بصورت خودکار انجام دهید.
پس از آن که امتحانات ترم دوم دانش آموزان به پایان رسید نتایج امتحان از طریق سایت ثبت میشود.
آن دسته از دانش آموزانی که قبول شدهاند به طور خودکار ثبت نام آنها در محل تحصیل قبلی انجام میشود.
دیگر نیاز نیست والدین و دانش آموزان بصورت حضوری برای ثبت نام به مدرسه بروند.
قابل توجه دانش آموزان
نام نویسی در سایت بصورت موقت میباشد
و دانش آموزان باید برای ثبت نهایی وارد سایت شوند و ثبت نام خود را نهایی کنند.
و اگر علاقه ای به مدرسه که قبلا در آن تحصیل می کردند ندارند.
می توانند 4 مدرسه دیگر را در این سایت برای ثبت نام انتخاب کنند و منتظر اعلام نتیجه بمانند.
کارنامه انتخاب رشته
برای دریافت کارنامهی دانش آموزی انتخاب رشته و انتخاب مدارس دانش آموزان میتوانند با وارد شدن به این سایت به نشانی pada.medu.ir اقدامات لازم را برای انتخاب مدرسه انجام دهند .
اگر هر گونه مشاورهای در رابطه با انتخاب مدرسه دارید میتوانید با مشاوران خودتان در آموزشگاه تدریس خصوصی صائب تماس بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید