مشاوره انتخاب رشته کنکور
مشاوره انتخاب رشته کنکور از همان ابتدا یعنی زمانی که با کارنامه ی کنکور رو به رو می شوید، نیاز هست. با کمک مشاور منطقی و به صورت عقلانی انتخابهایتان را انجام دهید. انجام مشاوره انتخاب رشته کنکور که علاوه بر رتبه به شخصیت شما، علایق و استعدادهای شما توجه شود، در این زمان خاص بسیار بااهمیت است. این انتخاب آینده تحصیلی و شغلی شما را مشخص میکند. پس باید حساب شده و با دقت اولویتها را انتخاب کنید. خیلی از افراد فقط یک رشتهدانشگاهی را مد نظر دارند. این افراد نمیدانند که انتخابهای بعدی آنها چه رشتهای و چه دانشگاهی باشد. میتوانید طبق دستوالعمل زیر انتخاب رشته ی خود را آغاز کنید.
انتخاب رشته کنکور
برای تهیه لیست انتخاب رشته کنکور، باید ضریب اهمیت خود را پیدا کنید و آن را با مشاوره انتخاب رشته کنکور در میان بگذارید. این ضریب اهمیت شامل ضریب اهمیت شهر– ضریب اهمیت رشته – ضریب اهمیت دانشگاه است. بررسی کنید که برای کدام یک اهمیت بیشتری قائل هستید. بر اساس ضریبی که برای خودتان و یا به کمک مشاور انتخاب رشته به دست آورید، شروع به تهیه لیست انتخاب کنکور کنید.
تهیه لیست رشتهها
لیست رشتههایی که به آن علاقه دارید را بنویسید. برای این که لیست رشتههای دانشگاهی متناسب با توانایی وعلایق شما باشد. بهتر است این کار به صورت حرفهای با مشاوران انتخاب رشته کنکور در آموزشگاه صائب صورت بگیرد. این مشاوره همراه با تستهای رغبت سنج شغلی صورت میگیرد.
برای انتخاب رشته ممکن است قبولی در استان تهران به قدری برای داوطلب اهمیت داشته باشد که حاضر باشد به جای پزشکی به سراغ رشتهی داروسازی برود. بر خلاف آن رشته ی پزشکی به قدری برای او اهمیت داشته باشد که حتی پزشکی دورترین نقطه نیز اولویت وی باشد.
تهیه لیست شهرها و دانشگاهها
بر اساس رشتههایی که انتخاب کردید، بررسی کنید چه شهرهایی این رشتهها را دارند. اسم لیست شهرهایی که به آنها علاقمند هستید را به روی کاغذ بیاورید حتی اگر در یک شهر تنها حاضرید دانشجوی پزشکی شوید و علاقه به تحصیل رشته ی دیگری در آن استان ندارید.
نکتهای که باید درانتخاب شهرها به آن توجه کرد، این است که حتما به استانهای همسایهی هر انتخاب نیز توجه کنیم مثلا اگر در تهران زندگی میکنید علاوه بر البرز، استان قزوین و حتی زنجان را نیز بنویسیم.
نکتهی بعدی در تهیه ی لیست استانها، محاسبه مسافت بین شهر خودتان و شهری که انتخاب میکنید، خواهد بود. به نحوه رفت و آماد و حمل و نقل، شرایط زندگی ، آب و هوا ، فرهنگ و آداب و رسوم آن توجه کنید. حتی وجود راهآهن در آن شهر و زمان آن را میتوانید محاسبه کنید.
همچنین در اولویت دهی دانشگاه رتبهی علمی و امکانات آن دانشگاه اهمیت زیادی دارد حتما سرچهای خود را علاوه بر فارسی به زبان انگلیسی نیز انجام دهید که رتبه بندی بهتری از دانشگاه ها بدست آورید.
بعد از تهیه لیست رشتهها و شهرها چه کنیم؟
برای تهیه ی لیست اولیه انتخاب رشته دو رویکرد داریم:
اگر پیش مشاور رفته اید
در این مرحله اگر پیش مشاوره انتخاب رشته کنکور رفته باشید. مشاور لیست رشتهها و شهرهای انتخابی شما را همراه با اطلاعات کارنامه کنکور بررسی میکند. از بین 150 گزینهای که میتوانید انتخاب کنید. مشاور انتخاب رشته به شما لیست بر اساس 5 دسته بندی کلی میدهد.
انتخابهای رویایی :
انتخابهایی که از حد و حدود رتبه ی کنکور ما یک پله بهتر و بیشتر است. این پله و جهش باید متناسب با رتبهی ما باشد. مثلا کسی که رتبه ی 4000 کسب کرده گام هایش 2 الی 3 هزار نفری است. کسی که رتبه ی 1000 آورده گام هایش 100 یا 200 نفری است.
انتخاب های خوشبینانه :
این انتخاب ها اندکی از رتبه ی ما بهتر است و ممکن است در بهترین حالت و اگر سال خوبی برای ما باشد در این گزینهها قبول شویم.
انتخاب های واقع بینانه :
این دسته کاملا متناسب با رتبه ی کنکور ماست. اگر اتفاق خاصی نیفتد منطقا باید در این رشته ها پذیرفته شویم. البته این دسته جزئیات فراوانی دارد.
انتخاب بدبینانه :
اندکی از شرایط و وضعیت ما پایین تر است. اگر اوضاع مطابق میل ما پیش نرفت قبولیهای ما برخلاف پیش بینی از این دسته انتخاب میشود.
این شرایط به دلایل مختلفی ممکن است رخ دهد. مثلا رغبت داوطلبان به یک رشته یا دانشگاه خاص در سالی که ما کنکور دادهایم یا کاهش ظرفیت دانشگاه مورد نظر در رشته ای که مد نظر داریم و…
انتخاب کف قبولی:
از حد ما خیلی پایینتر است. میتوان گفت این دسته انتخابهای صد در صد قبولی است. و این انتخاب رشته کنکور و دانشگاه آن برای اطمینان خاطر دانشآموز است. این انتخابها برای کسانی است که به هر قیمتی میخواهند به دانشگاه بروند.
انتخاب رشته بدون مشاور
اگر به مشاور انتخاب رشته مراجعه نکردید و به نرم افزار انتخاب رشته کنکور سراسری نیز دسترسی نداشتید می توانید با استفاده از دفترچه استانها و رشتههای مورد نظر خود را تطبیق دهید و لیست را دستی تهیه کنید. حتما لیست خود را با دفترچه انتخاب رشته کنکور چک کنید. چون ممکن است اشتباها رشته یا دانشگاهی تغییر کرده باشد. حتی رشتهای در دانشگاهی اضافه شده باشد که در نرم افزارها وجود نداشته باشد. حتما باید خود داوطلب این موارد را چک کنند.
سایت گزینه 2 و کانون فرهنگی آموزش قلم چی نیز نرم افزار های رایگان تخمین رتبه در اختیار داوطلبان قرار داده اند. بهتر است اگر از این نرم افزار ها استفاده می کنید نتیاج را برای رتبه ی بهتر از رتبه ی خود و رتبه ی بدتر نیز تست کنید تا طیف قبولی خود را به دست آورید
لیست انتخاب رشته اولیه حتما نباید 150 عدد باشد بلکه می تواند 200 الی 300 انتخاب را در بر بگیرد.
اگر می خواهید در صورت قبول نشدن پشت کنکور بمانید، باید بیشتر مراقب لیست خود باشید. چون ممکن است سال بعد با محرومیت هایی رو به رو شوید. با انجام مشاوره انتخاب رشته کنکور اطلاعات بیشتر در مورد محرومیتها و محدودیتها به دست بیاورید و از آن با انتخاب درست رشته و دانشگاه جلوگیری کنید.
دیدگاهتان را بنویسید