نکات مرور و جمع بندی کنکور
مرور و جمع بندی کنکور یکی از سخت ترین قسمتهای کنکورهست. قسمتی که شاید ۹۰ درصد دانش آموزان آن را بلد نیستند. با نزدیک شدن به روزهای پایانی زمان برگزاری کنکور سراسری، اهمیت تسلط بر مباحث خوانده شده بیشتر شده و این هدف به جز با مرور و تکرار پیوسته و در بازه های زمانی منظم، محقق نخواهد شد. با توجه به حساسیتی که این آزمون در زندگی تحصیلی داوطلبان دارد، میتوان گفت که آگاهی از شیوهها و مهارتهای افزایش آمادگی جهت شرکت در این رقابت، از اصلیترین عوامل موفقیت آنها محسوب میگردد.
یکی از مهم ترین بخشها در روند مطالعاتی هریک از متقاضیان، جمع بندی مطالب خوانده شده میباشد. اگر با روش های صحیح و در زمان مناسب انجام گیرد، موجب تکمیل مباحث و تثبیت هر چه بیشتر آن در ذهن میگردد. در این زمان داشتن یک مشاور تحصیلی که برنامهای دقیق متناسب با میزان آمادگی شما برای کنکور به شما بدهد، بسیار به شما کمک خواهد کرد. این مشاور علاوه بر برنامه ریزی برای مرور و جمع بندی کنکور، نحوه صحیح مطالعه در این دوران را به شما آموزش خواهد داد.
مرور دروس کنکور
مرور به معنای تکرار و دوره هست. مرور به فرآیندی گفته میشه که، اطلاعاتی را که قبلا در مغز قرار داره و احتمالا به سختی آنها رو یادمون میاد. با مطالعه مجدد، مغز این اطلاعات را دوباره پیدا میکنه و در اصطلاح اجازه بازیابی اطلاعات رو به ما میده. بعد از مرور این اطلاعات به صورت دقیقتر در ذهن باقی میماند.
این بخش برای همهی کنکوریها لازم است و نمیتوان آن را از برنامه داوطلبان حذف کرد. اختصاص زمانی خاص به مرور و جمع بندی باعث خواهد شد تا مغز شما، مطالبی را که قبلاً آموخته و برایش آشناست، در یک مدت زمان کوتاه تر بیشتر یاد بگیرد و بازدهی بیشتری در ارائه مطالب داشته باشد. به دلیل این که زمان کوتاهی تا کنکور باقی مانده است، بسیاری درس خواندن را کنار گذاشته و در این دوران افت فاحشی را تجربه می کنند.
از آنجایی که مرور موارد خوانده شده، کاری دشوار و سخت محسوب میشود. همچنین در زمان نزدیکی به آزمون، کنکوریها خسته میشوند. افرادی از این فرصت به درستی استفاده نمیکنند. پس دقیقا این موقعیتی است که میتوانید، از بقیه رقبای خود سبقت بگیرید و به رتبه بالاتری دست پیدا کنید و نتیجه را به نفع خودتتان تغییر دهند.
زمان جمع بندی کنکور
شروع زمان جمع بندی کنکور، تقریبا چند هفته قبل از کنکور شروع میشود. در این دوران شما باید به مرور دروس بپردازید. اما مرور کنکور یه تکنیک هست که شما باید در دوران جمع بندی ازش استفاده کنید. این تکنیک در این دوران بسیار اهمیت دارد که مشاوران تحصیلی ما آن را متناسب با آمادگی شما برای کنکور به شما آموزش میدهند.
نحوه مطالعه در دروان جمعبندی
مطالعه در دوران جمع بندی تفاوت اساسی با دوران قبل از جمع بندی دارد. قبل از این دوران شما مطالب جدید می خواندید و تست های هر درس را به تفکیک کار میکردید، در صورتی که در روزهای پایانی مطالعه مطالب جدید توصیه نمیشود. یکی از چندین دلیل این توصیه، تضعیف روحیه است. در این دوران باید با تقویت دانستههای خود و مرور مطالب، حواستان به روحیه خود و نداشتن استرس باشد.
شناسایی نقاط قوت و ضعف، مرور مطالب خوانده شده، رفع اشکال، آزمون های جامع، تنظیم وقت و مدیریت زمان از ویژگی های دوران جمع بندی کنکور است. جمع بندی اصولی روش های خاص خودش را دارد که اگر رعایت شود میتواند تاثیر چشمگیری در موفقیت شما داشته باشد.
بر اساس خصوصیات خود جمع بندی کنید
هر یک از شما با توجه به توان و خصوصیات مطالعاتی خود یک برنامه جمع بندی مناسب برای خود تدارک ببنید. به عنوان مثال، شخصی که در درس فیزیک ضعیف است باید در دوره جمع بندی سعی کند تا مباحثی از این درس را که قبلاً مطالعه نموده است. چندین بار مرور، تست زنی و سپس رفع اشکال نماید، اما داوطلب دیگری نقاط ضعف خود را پیدا کرده، بیشتر وقت خود را روی تست زنی سرعتی و رفع اشکال تستی خود قرار میدهد، زیرا او در تست زنی ضعیف است.
برای مشورت و پیدا کردن نقاط قوت و ضعف خود و برنامه ریزی مطالعاتی که مختص شما باشد. میتوانید از مشاورین کنکور صائب که در این زمینه تخصص دارند، مشورت بگیرید.
روشهای جمعبندی (روش غلط- روش درست)
ابتدا قصد داریم روش غلط (اما متداول) در بین داوطلبان را بیان کنیم.
روش غلط جمعبندی: در این روش، داوطلب، تمامی درسهای خود را از روی مطلبهای خلاصهنویسی شده و یا جزوههای خود، طبق یک برنامهی جامع مطالعه میکند و شاید تا روز کنکور، اینکار را چندین بار انجام دهد؛ اما داوطلبان سالهای گذشته که از این روش استفاده کردهاند، براین باورند که اگر وقت داشتند، بازهم مرور میکردند، چراکه هیچگاه احساس نکردند تسلط کافی روی مطلبها دارند. در این روش، دو اشکال عمده وجود دارد: اول اینکه شما مطلبهای غیرضروری را نیز مطالعه خواهید کرد و دوم اینکه هیچگاه احساس تسلط نمیکنید و درحقیقت دوست دارید دوباره مرور کنید.
روش صحیح جمعبندی:
این روش شامل 3 مرحله میباشد:
الف) آزمون (8 صبح تا 12 ظهر)
در این روش، شما زمان خود را بهدورههای 2 یا 3 روزه تقسیم میکنید و صبح روز اول را آزمون میدهید. البته این آزمون باید یک کنکور جامع باشد که بهتر است و شرایط کنکور نیز بهطور کامل شبیهسازی شود.
این آزمونها نقش تعیین کنندهای در تراز نهایی داوطلبان دارد. داوطلبان میتوانند با شرکت در آزمونهای شبیه ساز کنکور برای این آزمون بهتر آماده شوند. همان طور که سوالات شبیه سازی شده شما هم مشابه روز کنکور صبح زود از خواب بیدار شده، لباس بیرون و ماسک بزنید و خوراکیهای مورد نظر را در کنار خود قرار دهید و در تمام طول آزمون از جای خود بلند نشوید تا علاوه بر ذهن، بدن شما هم آماده روز کنکور شود.
ب) تحلیل آزمون؛ برنامهریزی (16 تا 18 بعدازظهر)
پس از یک استراحت کوتاه، آزمون خود را سؤال به سؤال تحلیل کنید (در هر درس) و در یک برگه یاداشت کنید. سوالات را به سه دسته تقسیم کنید. دسته اول سوالاتی هستند که آنها را بلدید و پاسخ درستی دادید. دسته دوم سوالاتی هستند که پاسخ آنها را اشتباه حل کردهاید و دسته سوم مربوط به سوالاتی میشود که جواب آنها را نمیدانید. پس از دستهبندی این سوالات وارد مرحله بعدی جمع بندی کنکور میشویم.
از بین بردن نقاط ضعف
در مدت زمان باقی مانده باید این نقاط ضعف را بهبود دهید. هر سوالی را که پاسخ آن را اشتباه زدهاید را در یک دفتر جداگانه یادداشت کنید. به سراغ مفاهیم این سوالها بروید و آنها را دوباره مرور کنید.
تسلط بر نقاط مثبت
شما تنها باید پس از حل کردن سوال دوباره مفاهیم آن را مرور کنید و نکات مهم را یادداشت کنید
بررسی تستهای بدون پاسخ
این سوالات به توجه و بررسی بیشتری نیاز دارند زیرا شما نتوانستهاید به آنها پاسخ دهید. داوطلبان باید این سوالات را با دقت بسیار زیادی تجزیه و تحلیل کنند.
اکنون باید برای مدتزمان باقیمانده، یک برنامهی جامع بنویسید. برای اینکار، ابتدا در هر درس، یک اولویت مهم را معین کنید و در برنامهریزی خود قرار دهید.
ج) اجرای برنامه
اکنون وقت اجرای دقیق برنامهی تهیه شده است. نگران ضعف و دورهی مطالب نباشید؛ چون هر ضعفی که داشته باشید، بهطور حتم در آزمونهای بعد معین خواهد شد.
د) مرور و بررسی خلاصهنویسی
این بررسی باید چند روز مانده به کنکور انجام شود. تا داوطلب تسلط بیشتری در روز آزمون داشته باشد شما اصلا نباید نگران باشید، تمامی مطالب را مطالعه کردهاید
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
اصل برنولی
رفع اشکال و حل مسئله
آمادگی برای آزمون ها و امتحانات
آدرس و شماره تلفن های واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی
آدرس و تلفن دانشکده ها و پردیس های دانشگاه تهران
آدرس دانشگاههای تهران و علمی کاربردی تهران + تلفن
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
چقد خوبین شما
ممنون از نظر لطفتون