برنامه ریزی درسی در تابستان
برنامه ریزی درسی تابستان دانشآموزان یکسان نیست. بعضی دانشآموزان دوست دارند در این سه ماه تابستان هر تفریحی و ورزشی را به جز درس خواندن انجام دهند.بعضیها هم برای خودشان برنامه ورزشی و تفریح و مسافرت در نظر گرفتند، و در کنار آن بخشی از زمان خود را به درس بخوانند.
در این بین دانشآموزانی هستند که برنامه هدفمند و دقیق برای خود تنظیم کردند. برنامههای تابستان و تفریح را به جای خود دارند و هم برنامه ریزی درسی در تابستان برای خود در نظر گرفتند. با این برنامه ربزی به هدفی که برای خودشون مشخص کردن بتونند نزدیکتر بشوند.
بعضی والدین دانشآموزان دغدغه بیشتری برای برنامه تابستانی بچههایشان دارند. این والدین میتوانند از مشاوران تحصیلی، برنامه ریزی درسی مخصوص تابستان دریافت کنند. این برنامه ریزی باید طوری باشد که دانشآموز از درس خواندن نَبُرد. برنامهریزی تابستانه برای دانشآموزان کنکوری با اهمیتتر است. کنکوریها نباید این زمان طلایی را با این فکر که سال تحصیلی از مهر شروع میشود، از دست بدهند.
چگونه در تابستان درس بخوانیم ؟
درس خواندن در تابستان با توجه به گرمی هوا و میل به تفریح و سرگرمی و… شاید سخت به نظر بیآید. اما اگر با روش دُرُست و اصولی و متناسب با شرایط تابستان درس بخوانیم می تونیم از این فرصت برای رسیدن به چیزی که برای خودمون درنظر گرفتیم استفاده کنیم.
این برنامهریزی نباید از همان ابتدا سخت و فشرده باشد. چرا که این برنامه ریزی فشرده باعث میشود، برنامه را شروع نکرده آن را کنار بگذاریم.
بعضی از دانش آموزان قبل از فرا رسیدن تعطیلات تابستان برنامهریزی میکنند تا از این تعطیلات به بهترین نحو ممکن برای درس خواندن استفاده کنن ولی وقتی تعطیلات شروع میشود به سرعت تمام میشود و متوجه نمیشوند که چطور این 3 ماه هم مثل تعطیلات تابستانی سالهای گذشته تموم شد و انگار هیچ کاری انجام ندادن…!
مشکل اینجاست که بسیاری از دانش آموزان با برنامه ریزی آشنا نیستند و فکر میکنن برنامهریزی یعنی اینکه یه چیزهایی رو روی کاغذ بنویسیم و خیلی راحت و ریلَکس از صبح تا شب بشینیم و برنامه رو اجرا کنیم و تا وقتی اجرای برنامههامون تموم نشده نَخوابـــیم.
نوشتن برنامهریزی همیشه ساده است،ولی اجرا دقیق و به موقع آن به طور مداوم بدون در نظر گرفتن شرایط شخصی و محیطی خوش خیالی است. این موضوع که چندین بار برنامهریزی روزانه ما کامل نشود و همراه شکست باشد، ممکن است برنامه را به طور کامل کنار بگذاریم.
برنامهریزی تابستانی
فکر اینکه باید با توجه به برنامهای که مینویسیم، حتی در تابستان هم درس بخوانیم ساده است. ولی به همین اندازه هم اجرای برنامهای که بدون فکر نوشته شده باشد، سخت و دشوار است. گاهی هم این برنامهها با شکست همراه میشود. طوری که حتی اگر با ارادهترین فرد هم این برنامه را بدون در نظر گرفتن شرایط نوشته باشد رو اجرا کند، نهایتاً یک الی دو هفته میتواند به برنامهاش عمل کند و بعد از آن برنامه کاملا فراموش میشود.
کنکوریها میدانند که یک روز در تابستان چه ارزشی دارد. مثالی هست که میگوید “اگر میخواهی ارزش یک روز تابستان را بدانی، آن را از یک دانشآموز کنکوری که یک روز تا آزمون کنکورش باقی مانده، بپرس. “همین الان سعی کن تکلیف خودت را روشن کنی! یک روز تابستانی برای تو، چقدر ارزش دارد!
اولین سال درس خواندن در تابستان
اگر شما در سالهای قبل تجربه ی درس خواندن در تابستان را داشته باشید، امسال هم مشکلی نخواهید داشت؛ اما اگر امسال اولین سالی است که می خواهید درس بخوانید، یک نیروی گریز از مرکز در شما وجود دارد که به شما میگوید “سال تحصیلی از اول مهر شروع میشود”. سعی کنید به حرفهای این نیروز گریز از مرکز توجه نکنید و برنامههای تابستان خودتان را اجرا کنید.
می گویند برنامه ریزی، نقش مؤثری در موفقیت دارد. این درست است؛ اما فراموش نکنید که فقط برنامه ریزی کردن، موفقیت نیست. برنامهریزی، بسترهای موفقیت را برایتان فراهم می کند؛ اما برای موفق شدن باید برنامه را اجرا کرد.
بعضی از دانشآموزان 90 درصد زمان خود را برای برنامهریزی میگذارند. این افراد اصلا به اجرای آن و عملی بودن آن برنامه فکر نمیکنند. در نتیجه شاید فقط 10 درصد برنامه در تابستان اجرا شود.
در تابستان چه کار کنید؟
پیشنهاد میکنم حتماً درسهای سال آینده را در برنامه خودتان بگنجانید و فقط به فکر مرور درسهای سالی که پشت سرگذاشتید، نباشید. خواندن درس جدید، انگیزهی بیشتری را برای شما به وجود میآورد.
به فکر کتاب های کمک آموزشی خود باشید، اما فراموش نکنید نباید هر کتابی را که دوستانتان بگویند یا اینکه در کتاب فروشی میبینید، بخرید. یک الگو برای خرید کتاب داشته باشید. برای هر درس، یک یا دو کتاب تهیه کنید و سعی کنید آنها را کامل بخوانید. زیاد کتاب داشتن، در بلندمدت برایتان اضطراب به وجود می آورد. چرا که زمان کافی برای مطالعه و حل همه کتابها ندارید. با دیدن این موضوع که خیلی از کتابها دست نخورده باقی مانده، اضطراب برایتان به همراه خواهد داشت.
برنامهریزی درسی و سختی آن
همان طور که گفته شد، برنامهریزی باید دقیق و حساب شده باشد، علاوه بر توجه به قوت و ضعف در دروس مختلف به قراردادن تفریح و استراحت در برنامهریزی توجه شود. باید به این موضوع دقت کرد که در هفتههای اول به دلیل عادت نداشتن به اجرا برنامه، با یک برنامه سبک شروع کنیم و کم کم میزان ساعت مطالعه را بالا ببریم. این موضوع فقط مخصوص برنامهریزی تحصیلی در تابستان نیست.
برای برنامهریزی تحصیلی هم در تابستان و هم در سال تحصیلی میتوانید از مشاور تحصیلی صائب کمک بگیرید. مشاوران تحصیلی آموزشگاه صائب، با توجه به شرایط دانشآموز برنامهای را تهیه میکنند که قابل اجرا باشد.
دیدگاهتان را بنویسید